Een frisse en persoonlijke social media transformatie 

klanten

expertise:
Social media content management

Copywriting

Content creatie

YU helpt vrouwen in de overgang met natuurlijke overgangssupplementen. YU bespaart vrouwen een lange zoektocht en helpt met natuurlijke oplossingen zoveel mogelijk vrouwen door het natuurlijke proces van de overgang, zodat ze zo min mogelijk overgangsverschijnselen ervaren.

In september 2022 klopte YU bij ons aan met de vraag of wij hun platform, voor vrouwen in de overgang en natuurlijke overgangssupplementen, een boost en eigen identiteit konden geven op social media.

Werkzaamheden

Bij Spiceminds geloven we in de kracht van storytelling en sociale verbindingen, dit project paste perfect in ons (werk)straatje. Samen met YU creëerden wij betekenisvolle content voor vrouwen in de overgang. Hier is een overzicht van de werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd voor de transformatie van social mediakanalen van YU:

Contentkalender: Gebaseerd op verschillende contentpijlers, hebben wij maandelijks een contentkalender ontwikkeld voor YU. Hierin werd rekening gehouden met onder andere actuele onderwerpen en seizoenen, maar ook het verhaal van YU. Dit hielp ons om consistentie te behouden en de boodschap van YU effectief over te brengen.

Veelzijdige content: YU wilde niet alleen productinformatie delen, maar ook waardevolle kennis over de overgang en aanbevelingen van tevreden klanten. Wij zorgden voor een perfecte balans tussen deze elementen, waardoor de community van YU zowel geïnformeerd als geïnspireerd werd.

Nieuwe beeldtaal: We hebben de beeldtaal van YU op de social mediakanalen onder handen genomen en deze frisser en persoonlijker gemaakt, passend bij de huisstijl. Elk beeld en elke foto vertelde nu een verhaal. We creëerden een visuele stijl die de authenticiteit van YU benadrukte.

Social Media content management: Van het schrijven van pakkende teksten tot het creëren van boeiende visuals en reels, we beheerden de volledige social media content voor YU. Maar dat was niet alles – we planden deze posts zorgvuldig in op de tijdstippen waarop ze het beste zouden converteren.

HET RESULTAAT

YU’s sociale aanwezigheid kreeg een boost en ze begonnen echte gesprekken en verbindingen te creëren met hun community. De transformatie was niet alleen in de cijfers te zien, maar ook in de feedback van de mensen die we bereikten. Inmiddels is er binnen het team van YU voldoende capaciteit om de social media zelf te managen.

Bij Spiceminds zijn we trots op de bijdrage die we hebben geleverd aan de social community van YU. We hebben met enthousiasme aan dit project gewerkt, omdat we geloven dat het delen van verhalen en ondersteuning tijdens de overgangsfase van onschatbare waarde is.